1399/03/18
اتحادیه لوازم یدکی خودرو و نحوهی اخذ پروانه از آن

هر صنفی برای دستیابی به قوانین واحد برای عملکرد بهتر، تنظیم نرخ بازار و هماهنگیهای لازم بین فروشندگان به یک اتحادیه نیازمند است تا در مواقع لزوم مرجعی برای پاسخگویی به مشکلات و مسائل به وجود آمده باشد. در تهران این اتحادیه به نام اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشینآلات تهران شناخته میشود که دفتر مرکزی آن در خیابان سعدی شمالی، روبروی بیمارستان امیراعلم، خیابان برادران قائدی واقع شده است.
اخذ پروانه فروش لوازم یدکی
برای اخذ پروانه و شروع به فعالیت در صنف لوازم یدکی، باید مقدماتی را آماده کنید و طبق ضوابط پیش بروید. در این مقاله به نکات مهم اخذ پروانهی فروش لوازم یدکی اشاره میشود.
به شخصی که براساس قوانین نظام صنفی و آیین نامه های اجرایی ضوابط پروانه کسب، دارای محل کسبی مورد تایید اتحادیه بوده و به تنهایی یا با همراهی مباشر خود در محل کسب اشتغال دارد فرد صنفی گفته میشود. این شخص باید طبق قوانین و ضوابط اتحادیه عمل کند و تخطی از هر موردی میتواند برای فرد صنفی مشکلاتی به همراه داشته باشد.
در اتحادیه صنف لوازم یدکی برای فردی تحت عنوان فروشنده لوازم یدکی و ماشین آلات اتومبیل اقدام به صدور پروانه کسب می شود. طبق تعاریف قطعات متصل یا منفصل تمامی ماشین آلات سبک و سنگین همچنین قطعات ثابت انواع اتوبوس و مینیبوس و انواع سواری جز لوازم یدکی اتومبیل دستهبندی میشوند.
فروش لوازم یدکی خودرو و سایر وسایل نقلیه همچون دوچرخه، موتور سیکلت و ابزارآلات کشاورزی مشمول فعالیت این اتحادیه نبوده و باید توجه داشته باشیدکه هر کدام از این اقلام دارای اتحادیه مجزا هستند.
بر اساس قوانین، فضای مورد استفاده برای این صنف دست کم باید ۱۲ متر مربع باشد. لازم به ذکر است که در مناطقی همچون خیابان امیرکبیر یا سعدی جنوبی و شمالی که بورس لوازم یدکی در شهر تهران هستند، حداقل متراژ ۹ مترمربع مشخص شده است.
در چه صورتی پروانهی کسب فروشگاه لوازم یدکی باطل خواهد شد؟
اتحادیه به عنوان یک ناظر بر عملکرد فروشندگان لوازم یدکی نظارت میکند و فروشندگان ملزم به رعایت قوانین وضع شده توسط اتحادیه هستند و در صورت عدم رعایت قوانین، پروانهی کسب آنها باطل خواهد شد.
ـ اشتغال به شغل یا مشاغل دیگر در محل کسب به غیر از چیزی که در پروانه کسب قید شده است.
ـ تعطیلی محل کسب بیش از 15 روز بدون دلیل موجه
ـ عدم پرداخت حق عضویت به اتحادیه
ـ تاسیس واحد صنفی بدون اطلاع و موافقت اتحادیه مربوطه
ـ عدم تمدید پروانهی کسب در پایان مدت اعتبار پروانه قبلی
ـ عدم اجرای مصوبات و مقررات قانونی که به وسیلهی اتحادیهها ابلاغ شده است.
دیگران دنبال چه میگردند : مرکز فروش لوازم یدکی کیا
نکاتی که فروشندگان لوازم یدکی در ارتباط با اتحادیه باید بدانند:
قوانین و مصوبات اتحادیه حتما به فروشندگان ابلاغ خواهد شد و پیروی از آنها بر عهدهی فروشنده است. با پایان مهلت اعتبار پروانه کسب بهتر است هر چه سریعتر برای تمدید آن اقدام شود تا تعلل در این کار منجر به پلمپ فروشگاه نشود. نکات دیگری هم وجود دارد که فروشنده باید برای ادامهی همکاری با اتحادیه به آنها توجه داشته باشد. این نکات شامل موارد زیر میشود:
ـ از گرانفروشی، ارزانفروشی غیرمنطقی پرهید شود.
ـ از عرضهی اجناس تقلبی و غیراصل خودداری شود.
ـ برخورد نامطلوب با مشتریان عواقب قانونی به دنبال خواهد داشت.
ـ پروانه کسب در محل کسب به نحوی که قابل رویت باشد، نصب گردد.
ـ فاکتور در دو نسخهی آرمدار یا کامپیوتری و یا با مهر فروشگاه و صندوق مکانیزه صادر شود.
ـ هر گونه جابهجایی محل کسب به اتحادیه اطلاع داده شود.
ـ از تداخل صنفی خودداری شود.
ـ هر مشکلی که منجر به تعطیلی و بستن فروشگاه میشود باید به اتحادیه اطلاع داده شود.
در صورتی که مشتریان با فروشندگان لوازم یدکی به مشکلی برخورد کردند میتوانند این موضوع را به اتحادیه گزارش کنند. اتحادیه نقش مشاور و ناظر را در رابطهی فروشندگان و خریداران ایفا میکند و تصمیماتی که اتخاذ میکنند نقش تعدیلکننده در بازار لوازم یدکی دارد و رسالت آن توجه به مسائل مربوط به بازار لوازم یدکی است.
نظرات کاربران